Име*
Фамилия*
e-mail*
Телефон*
бр. стаи*
Бр. деца
Бр. възрастни*
Други изисквания
Код за сигурност*opal@gbg.bg Facebook

Лятна почивка в Слънчев бряг

Слънчев бряг
Слънчев бряг
Слънчев бряг
Слънчев бряг
Курортен комплекс Слънчев бряг е синоним на лятна ваканция за семейства, приятелски компании, младежки туризъм, детски лагери. Великолепна плажна ивица, развлекателни заведения и атракциони.

Слънчев бряг е предпочитано място за почивка на море на български и чуждестранни туристи. Разположен в на територията на  град Несебър . Хотелите в морския курорт са разположени край широка плажна ивица със ситен златист пясък, в залив, обърнат на изток. Дъното на морето се спуска плавно надолу и осигурява безопасни условия за плажуване и слънчеви бани. 
 
Проектирането на морския курорт започва през 1957, а изграждането на първите обекти - през 1958 г.
Северната част на курорта, който в последните години се разрастна, стига до най-източните възвишения на Стара планина. Тази част от курорта е известна с чудесен климат, балнеологични условия за лечение на белодробни заболявания.
Южната част на Слънчев бряг, с известните пясъчни дюни граничи с полуострова, на който е разположен Несебър.
 
Летище Бургас се намира на 25 км от Слънчев бряг, а Пристанище Бургас и ЖП гара Бургас - на 35 км. Летище Варна е на 115 км. Има редовни бъри връзки с областните центрове Бургас (35 км) и Варна (90 км). 
 
Климатът е перфектен: общоима 265 слънчеви  дни в годината . Плажната ивица е  дълга около 6 км и около от 30-60 м широка, ситен златисто-жълт пясък, и естествени пясъчни дюни сред които виреят 16 вида редки растения, морето е с равно пясъчно дъно. Слънчев бряг разполага с много възможности за морски спорт и развлечения: сърфинг, водни ски, яхти, тенис-клубове, конна база, боулинг, открити и закрити басейни, мини-голф. 
 
Специална комисия с международно жури одобри Южния плаж на Слънчев Бряг по 30 показателя за получаването на престижния „Син Флаг“. 
 
Слънчев Бряг е домакин на редица международни младежки форуми и фестивали.